Getliņi EKO kampaņa izpelnās atzinību

Piektdien, 10.martā, svinīgā ceremonijā tika apbalvoti “Mi:t&Links. Baltic Communication Awards 2023” laureāti. Arī Getliņi EKO sabiedrības izglītošanas kampaņa par atkritumu samazināšanu tikusi apbalvota veselās divās kateogrijās – “Corporate sustainability & responsibility” un “Integrated communication”. Kampaņa tapusi sadarbībā ar McCann Rīga un Golin Rīga.

Kategorijā “Corporate sustainability & responsibility” tika apbalvota kampaņas pirmā jeb Teaser fāze, kur ar ziņu par jauna atkritumu poligona izveidi tepat Rīgā tika pievērsta uzmanība atkritumu radītajai problēmai – Getliņu atkritumu poligons pēc 6 gadiem būs pilns. Savukārt, kampaņas trešā fāze apbalvojumu saņēma kategorijā “Integrated communication”, kurā ar nu jau sabiedrībā iemīļotiem un atpazīstamiem tēliem – kaijām un saukli “Negribi problēmas – samazini atkritumus!”, turpinājām vērst uzmanību problēmām, kas mūs sagaida, ja nemainīsim savus paradumus. 

“Samazināt atkritumus varam mēs visi kopā kā sabiedrība un katrs indivīds atsevišķi. Esam pateicīgi ikvienam, kurš jau pirms tam īstenoja dažādas aktivitātes ar mērķi samazināt atkritumu daudzumu, pārdomāt pirkumus, šķirot, kā arī tiem, kuri to sāka darīt kampaņas iespaidā. No savas puses esam apņēmušies arī turpmāk īstenot kampaņas, kas orientētas uz sabiedrības izglītošanu par atkritumu samazināšanu un to dalītu vākšanu. Īstenojot turpmākās kampaņas, plānojam iesaistīt nozares ekspertus un Rīgas domes, kā arī citu pašvaldību pārstāvjus,“ teic Getliņi EKO valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Getliņi EKO sabiedrības izglītošanas kampaņa par atkritumu samazināšanu tika īstenota no pagājušā gada novembra līdz šī gada janvārim. Tā norisinājās vairākos posmos, aptverot visus sabiedrībā visplašāk izmantotos komunikācijas kanālus: TV, radio, vides reklāmas, sociālos medijus, kā arī sadarbību ar Latvijā zināmiem satura veidotājiem u.c. Tās pirmajā posmā, ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību problēmai, Rīgas iedzīvotāji tika aicināti balstot par to galvaspilsētas apkaimi, kurā viņu ieskatā vajadzētu atrasties jaunajam atkritumu poligonam. Savukārt kampaņas otrajā posmā ar dažādu komunikāciju kanālu starpniecību Latvijas iedzīvotāji tika aicināti mainīt savus ikdienas paradumus, lai samazinātu radīto atkritumu daudzumu.

Vairāk informācijas par kampaņu: www.samaziniatkritumus.lv.


Dalīties: