Sīkdatņu politika

SĪKDATŅU UZSTĀDĪJUMI

Mājas lapas īpašnieks SIA "Getliņi EKO" un mājas lapas uzturētājs rūpējas par mājas lapas apmeklētāju personīgo datu drošību atbilstoši ES VISPĀRĒJĀS DATU AIZSARDZĪBAS REGULAI (GDPR) un Konfidencialitātes politikas noteikumiem. Lietojot šo mājaslapu, apmeklētājs automātiski piekrīt visiem Konfidencialitātes politikas noteikumiem un viņa personīgo datu apstrādei.

1. Datu pārzinis:

1.1. Personas datu apstrādes pārzinis ir SIA "GETLIŅI EKO", reģ. Nr. 40003367816, juridiskā adrese: Kaudzīšu iela 57, Rumbula, Stopiņu nov., LV-2121,  tel.: +371 67317800 (turpmāk tekstā “Getliņi EKO”), mājaslapa: www.getlini.lv, biroja e-pasts: info@getlini.lv. Datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: Kristīna Jurgelāne, tel.: 28355118, e-pasts: Kristina.Jurgelane@getlini.lv

2. Sīkdatņu (“Cookies”) uzglabāšanas mērķis

Mājas lapā tiek izmantotas sīkdatnes, kas nepieciešamas aktuālas informācijas attēlošanai mājas lapas apmeklētājiem. Lai sīkdatnes netiktu uzglabātas, apmeklētājs var izmantot anonīmo (“Inkognito”) režīmu savā interneta pārlūkā. Papildu informāciju par sīkdatnēm, kā arī kā tās iespējams pārvaldīt vai izdzēst, varat iegūt mājas lapā www.aboutcookies.org.

SIA "Getlini EKO" sīkdatnes neizmantos un to neļaus darīt nevienai trešai personai nolūkā atrast vai vākt jebkādu identificējamu personas informāciju par interneta vietnes getlini.lv apmeklētājiem.

Sīkdatņu veidi

Sesijas un pastāvīgās sīkdatnes Tiek izmantotas gan sesijas sīkdatnes (kas pastāv tikai līdz brīdim, kad aizverat tīmekļa pārlūkprogrammu) , gan pastāvīgās sīkdatnes (kas pastāv ilgāku, konkrētu laika periodu). Mājas lapa getlini.lv izmanto sekojošas Veiktspējas/analītiskās un funkcionālās sīkdatnes:

Mērķis Apraksts
Obligāti nepieciešamās Sīkdatnes, kas ir nepieciešamas lai varētu pārvietoties mājas lapā, izmantot tās sniegtās iespējas ķā arī identificēties.
Veiktspējas/analītiskās sīkdatnes Sīkdatnes, kas uzkrāj informāciju, kā apmeklētāji lieto šo mājas lapu, piemēram, lai noteiktu kādas lapas tiek visbiežāk apmeklētas, kā arī, lai noskaidrotu, vai apmeklētāji saņem paziņojumus par kļūdām.
Funcionālās sīkdatnes Šīs sīkdatnes ļauj mūsu mājas lapai atcerēties Jūsu veiktās izvēles (piemēram, lietotāja vārdu, lietoto valodu utml) un nodrošināt uzlabotas, personalizētākas iespējas.

Veiktspējas/analītiskās un funkcionālās sīkdatnes, kas izmantotas getlini.lv mājas lapā

Nosaukums Mērķis Kategorija Atrašanās (derīguma termiņš) Izcelsme
allowCookies Sīkdatne uzglabā informāciju, vai lietotājs piekrīt sīkdatņu izmantošanai Obligāti nepieciešamās 90 dienas www.getlini.lv
allowSocialCookies Sīkdatne uzglabā informāciju, vai lietotājs piekrīt sociālo sīkdatņu izmantošanai Obligāti nepieciešamās 90 dienas www.getlini.lv
has_js Sīkdatne tiek izmantota lai identificētu, vai pārlūkprogrammā ir ieslēgts JavaScript Funkcionālās sīkdatnes 2 gadi www.getlini.lv
xs Saglabātu unikālu sesijas ID Analītiskās sīkdatnes 3 mēneši Facebook
spin Facebook reklāmdevēju sīkfaili tiek izmantoti ziņošanai par sociālajām kampaņām, problēmu novēršanas kampaņu iestatīšanai un apkopotu mērķauditorijas kopu veidošanai mērķauditorijas atlasei, pamatojoties uz uzvedības tendencēm kampaņu vietnēs un ārpus tām. Funcionālās sīkdatnes 1 diena, 1 stunda Facebook
presence Dalības sīkfails tiek izmantots, lai ietvertu lietotāja tērzēšanas stāvokli. Funcionālās sīkdatnes Sesija Facebook
js_ver Veikstpējas sīkfails, ko izmanto Facebook kopā ar Facebook Pixel. Reģistrē ierīcē ievietoto Facebook javascript failu vecumu Veiktspējas sīkdatnes 7 dienas Facebook
fr Iespējot reklāmu piegādi vai atkārtotu mērķauditorijas atlasi. Analītiskās sīkdatnes 90 dienas Facebook
dpr Sīkdatne, ko izmanto Facebook un Facebook pixel Veiktspējas sīkdatnes Sesija Facebook
c_user Izmanto lietotāja autentifikācijai Facebook un Facebook Pixel  Funcionālās sīkdatnes 90 dienas Facebook

Kā var kontrolēt un izdzēst sīkdatnes

Parasti ir iespējams mainīt pārlūkprogrammas iestatījumus, lai atteiktos no jaunām sīkdatnēm, izslēgtu esošās vai vienkārši informētu Jūs par jaunu sīkdatņu nosūtīšanu uz Jūsu datoru. Lai to izdarītu, Jums ir jāaktivizē pārlūkprogrammā esošie norādījumi (parasti atrodas sadaļā „Palīdzība”, „Rīki” vai „Rediģēšana”). Vairāk lasiet www.aboutcookies.org. Tomēr ņemiet vērā, ka gadījumā, ja Jūs atteiksieties vai izslēgsiet sīkdatnes, dažas tīmekļa vietņu funkcionalitātes var tikt zaudētas.

3. Kontaktformu pieteikuma datu uzglabāšanas mērķis

Visi dati, kas tiek nosūtīti caur mājas lapas kontaktformu, tiek uzglabāti kvalitatīvas atpakaļsaites sniegšanai mājas lapas apmeklētājiem, potenciāli iespējamā vai noslēgtā līguma izpildei un komunikācijai par Līguma izpildi, kā arī apmeklētāju informatīvās un reklāmas apziņošanas nolūkos.

4. Personas datu uzglabāšanas termiņi

Lai uzturētu kvalitatīvu komunikāciju ar mājas lapas apmeklētājiem, personas dati tiek uzglabāti 1 (viena) kalendārā gada laikā kopš personas datu iegūšanas. Ja netika saņemts rakstisks pieteikums no mājas lapas apmeklētāja par viņa personīgo datu dzēšanas nepieciešamību, datu uzglabāšana katreiz pēc datu uzglabāšanas termiņa beigām tiek pagarināta uz vēl 1 (vienu) kalendāro gadu.

5. Atbildes sniegšana par datiem, datu pārvaldīšana un dzēšana

Mājas lapas apmeklētājs var pieprasīt informācijas sniegšanu par viņa personīgiem datiem, kas tiek uzglabāti uz SIA "Getliņi EKO" serveriem 20 (divdesmit) darba dienu laikā, jautāt par personīgo datu saņemšanas laiku un veidu, uzglabāšanas iemesliem, veikt izmaiņas datos, kā arī lūgt dzēst datus, ja pieprasījums nav pretrunā ar LR likumdošanu.

Ja personīgie dati, kuriem nav sensitīvais raksturs – e-pasts, tālrunis, vārds vai uzvārds – tika apstrādāti reklāmas nolūkos (piemēram, reklāmas kampaņas organizēšanai) un mājas lapā datus norādījusi trešā persona, dati tiks nekavējoties dzēsti pēc pieprasījuma.

Pieprasījumus, kas saistīti ar personīgiem datiem, lūdzam sūtīt uz info@getlini.lv.

Jūs varat vērsties pie Getliņi EKO (Kristina.Jurgelane@getlini.lv) vai personas datu apstrādi uzraugošajā iestādē (Datu valsts inspekcija, www.dvi.gov.lv) saistībā ar jautājumiem vai sūdzībām par personas datu apstrādi.

6. Datu dzēšanas atteikums

Personīgie dati nevar tikt dzēsti, ja starp SIA "Getlini EKO" un mājas lapas apmeklētāju noslēgts sadarbības līgums vai dati nepieciešami, lai izpildītu citas LR likumdošanā paredzētās prasības (piemēram, LR likumdošanās noteiktās prasības pret uzņēmuma grāmatvedību).

7. Datu drošība, uzglabāšana un pārraides tehnoloģijas

Par personīgo datu drošību, kas tiek uzglabāti uz serveriem, kas nav saistīti ar mājas lapu (uzņēmuma iekšējie serveri) un par personīgo datu uzglabāšanas drošību mājas lapā atbild SIA "Getliņi EKO"" (“Datu pārzinis”).

Visiem personīgiem datiem tiek izmantota droša datu uzglabāšana un pārraide: servera datiem var piekļūt tikai ar drošām, Datu apstrādātājam un Datu pārzinim zināmajām parolēm; tiek izmantotas dažādas servera datu aizsardzības tehnoloģijas (piemēram, ugunsmūris jeb “Firewall”).

Atsevišķos gadījumos datu pārraidei var tikt izmantots HTTPS drošs savienojuma protokols, kā arī datu anonīmā datu šifrēšana uz servera.

8. Personas datu nodošana trešajām pusēm

Trešo pušu sīkdatnes ir sīkdatnes, kuras iestata un pārvalda trešo pušu tehnoloģiju nodrošinātāji un kuru pakalpojumi ir saistīti ar interneta vietni. Kā, piemēram, SIA “Getliņi EKO” izmanto funkcionālās sīkdatnes Facebook. Facebook reklāmdevēju sīkfaili tiek izmantoti ziņošanai par sociālajām kampaņām, problēmu novēršanas kampaņu iestatīšanai un apkopotu mērķauditorijas kopu veidošanai mērķauditorijas atlasei, pamatojoties uz uzvedības tendencēm kampaņu vietnēs un ārpus tām. Par šīm sīkdatnēm vairāk var uzzināt attiecīgās puses sīkdatņu politikā, apmeklējot trešās puses interneta vietni.